Ínyenc sajtos egytál
Hozzávalók:
- 12 kis burgonya
- 8 szelet sonka
- 4 evőkanál mustár
- 80 dkg karaván sajt
- 1 evőkanál durvára őrölt bors
- 8 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A sonkaszeleteket mustárral megkenjük, szorosan feltekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot fél cm vastagon felszeleteljük. A kétféle borsot összekeverjük. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, a sonkával együtt tányérokra osztjuk. A sajtszeleteket raclette-sütőben vagy grillen fondü sűrűségűre olvasztjuk, a borskeverékkel mindegyiket megszórjuk és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Pulykacsíkok rizságyon
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemáj tejben párolva
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes