Mustáros sült burgonya

Ételtípus: Köret Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 közepes/4 nagyobb burgonya (1 kg)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban kettévágjuk és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk. Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot és megkenjük vele a fél burgonyákat. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket és 180 ´C-ra előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!). A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk, önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora.

Hasonló receptek

Zöldségpaella

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtgombóc

Köret, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya garatin

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: