Mustáros sült burgonya
Hozzávalók:
- 8 közepes/4 nagyobb burgonya (1 kg)
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál csípős mustár
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban kettévágjuk és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk. Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot és megkenjük vele a fél burgonyákat. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket és 180 ´C-ra előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!). A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk, önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora.
Hasonló receptek
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtgombóc
Köret, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes