Csirkemell sajttal
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2-3 cikk fokhagyma
- kapor
- őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket lapjában vágd ketté és sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit fedd le alufóliával és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süsd meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük!
Hasonló receptek
Zsírban sült máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ördöngős csirkemáj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Halfilé zöldborsómártással (update 1)
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes