Karamella torta
Hozzávalók:
- 6 db tojás (szétválasztva)
- 18 dkg cukor
- 9 dkg rozsliszt
- 9dkg zabpehely
- A krémhez: 2 tojás
- 2 púpos evőkanál keményítő
- 5 dl tej (laktózmentes)
- 7 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj
Elkészítés:
A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a lisztet és a zabpelyhet. Egy csipet sóval kemény habbá vertem a fehérjét, majd óvatosan belekevertem a tojássárgás masszába. Egy 24 cm-es formában 180 fokon (légkeverés, normál sütőben 190 vagy 200) 30 percig sütöttem. A krémhez a 2 tojást összekevertem 2 evőkanál cukorral és a keményítővel. 3 evőkanál cukrot megkaramellizáltam egy lábasban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntöttem a tejet. Megvártam, míg a cukor újra elolvad és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákevertem a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznél pudingot). A vajat 2 evőkanál cukorral habosra kevertem, majd a kihűlt pudingot is hozzákevertem. Ezzel töltöttem meg a piskótát.
Hasonló receptek
Bundás sült banán
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes
Téli csemege
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gyümölcsrizs
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes