Karamella torta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 6 db tojás (szétválasztva)
  • 18 dkg cukor
  • 9 dkg rozsliszt
  • 9dkg zabpehely
  • A krémhez: 2 tojás
  • 2 púpos evőkanál keményítő
  • 5 dl tej (laktózmentes)
  • 7 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a lisztet és a zabpelyhet. Egy csipet sóval kemény habbá vertem a fehérjét, majd óvatosan belekevertem a tojássárgás masszába. Egy 24 cm-es formában 180 fokon (légkeverés, normál sütőben 190 vagy 200) 30 percig sütöttem. A krémhez a 2 tojást összekevertem 2 evőkanál cukorral és a keményítővel. 3 evőkanál cukrot megkaramellizáltam egy lábasban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntöttem a tejet. Megvártam, míg a cukor újra elolvad és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákevertem a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznél pudingot). A vajat 2 evőkanál cukorral habosra kevertem, majd a kihűlt pudingot is hozzákevertem. Ezzel töltöttem meg a piskótát.

Hasonló receptek

Duna hullám

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Csokipuding házilag (laktózmentes)

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Reform teasütemény

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: