Zabpelyhes tallér

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1. tál 15 kdg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 2. tál
  • 15dkg puha vaj
  • Édesítőszer

Elkészítés:

A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.

Hasonló receptek

Sült vilmoskörte mentás mártásban

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás fánk

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Túrófánk

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: