Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
- 1. tál 15 kdg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- só
- fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 2. tál
- 15dkg puha vaj
- Édesítőszer
Elkészítés:
A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.
Hasonló receptek
Kókuszgolyó
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Karácsonyi diótorta liszt nélkül
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kókuszkifli
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes