Zabpelyhes tallér

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1. tál 15 kdg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 2. tál
  • 15dkg puha vaj
  • Édesítőszer

Elkészítés:

A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.

Hasonló receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Bazsalikomos citromos pite

Desszert, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: