Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben
Hozzávalók:
- 40 dkg tonhalfilé
- 5 dkg durvára tört földimogyoró
- 5 dkg zabpehely
- 3 evőkanál zabliszt
- 2 dl tej
- 1 tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál vegeta
- 2 evőkanál olaj
- plusz olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom és a citromlével megöntözöm. 10 percre félreteszem. Közben a tojást habosra verem a tejjel, beleöntöm az olajat, beleszórom a fűszereket, a zúzott fokhagymát, valamint a zabpelyhet, 1 evőkanál zablisztet és a mogyorót. Összekeverem és ugyancsak pár percig hagyom állni. (Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie.) A halcsíkokat először megmártom a megmaradt lisztben, majd a tésztába forgatom és bő, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra rakom és tetszés szerinti körettel meg salátával vagy mártással tálalom.
Hasonló receptek
Pulykatekercs zöldségcsíkokkal
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Dalmát karaj bundában
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes