Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben
Hozzávalók:
- 40 dkg tonhalfilé
- 5 dkg durvára tört földimogyoró
- 5 dkg zabpehely
- 3 evőkanál zabliszt
- 2 dl tej
- 1 tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál vegeta
- 2 evőkanál olaj
- plusz olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom és a citromlével megöntözöm. 10 percre félreteszem. Közben a tojást habosra verem a tejjel, beleöntöm az olajat, beleszórom a fűszereket, a zúzott fokhagymát, valamint a zabpelyhet, 1 evőkanál zablisztet és a mogyorót. Összekeverem és ugyancsak pár percig hagyom állni. (Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie.) A halcsíkokat először megmártom a megmaradt lisztben, majd a tésztába forgatom és bő, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra rakom és tetszés szerinti körettel meg salátával vagy mártással tálalom.
Hasonló receptek
Májas guriga
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis pulyka
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák