Gombapuffancs zöldfűszeres túróval
Hozzávalók:
- A puffancshoz: 800 g sampinyon gomba
- 4 tojás
- 100 g zabpehely
- 75 g teljes ki?rlésű búzaliszt
- 50 g margarin
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ev?kanál citromlé
- 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
- só
- bors#A töltelékhez: 250 g félzsíros túró
- 150 g natúr joghurt
- 1-1 csokor metél?hagyma és petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors#A tálaláshoz: 2 paradicsom
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörös- és fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihűtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot és 2 evőkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélőhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Előmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot és a zöldfűszeres krémet.
Hasonló receptek
Nagymama kedvenc kosara
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Spenóttal töltött túrótortácskák
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes