Gombapuffancs zöldfűszeres túróval
Hozzávalók:
- A puffancshoz: 800 g sampinyon gomba
- 4 tojás
- 100 g zabpehely
- 75 g teljes ki?rlésű búzaliszt
- 50 g margarin
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ev?kanál citromlé
- 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
- só
- bors#A töltelékhez: 250 g félzsíros túró
- 150 g natúr joghurt
- 1-1 csokor metél?hagyma és petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors#A tálaláshoz: 2 paradicsom
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörös- és fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihűtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot és 2 evőkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélőhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Előmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot és a zöldfűszeres krémet.
Hasonló receptek
Zöldségropogós
Vegetáriánus, Közepes
Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos brokkoli
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Gluténmentes