Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 50 dkg többféle gyümölcs
- 2 tojás
- fél doboz tejföl
- 2 kanál liszt
- só
- tetszés szerint méz
- 5 evőkanál zabpehely
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A megtisztított, darabolt gyümölcsöket bő, sós vízben megfőzzük. Ha félig megfőttek, beleszórjuk a zabpelyhet, s tovább főzzük. Habarást csinálunk a tojássárgájával, tejföllel, liszttel és lassan a levesbe öntjük. ízlés szerint mézzel ízesítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, és a leves tetejére szaggatjuk. Pár perc múlva levesszük a tűzről. Hidegen tálaljuk, üvegtálban nagyon mutatós.
Hasonló receptek
Dinnyés zöldparadicsom-leves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fokhagymás csirkeleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Currys csirkeleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes