Gyümölcsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg többféle gyümölcs
  • 2 tojás
  • fél doboz tejföl
  • 2 kanál liszt
  • tetszés szerint méz
  • 5 evőkanál zabpehely
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A megtisztított, darabolt gyümölcsöket bő, sós vízben megfőzzük. Ha félig megfőttek, beleszórjuk a zabpelyhet, s tovább főzzük. Habarást csinálunk a tojássárgájával, tejföllel, liszttel és lassan a levesbe öntjük. ízlés szerint mézzel ízesítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, és a leves tetejére szaggatjuk. Pár perc múlva levesszük a tűzről. Hidegen tálaljuk, üvegtálban nagyon mutatós.

Hasonló receptek

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fokhagymás csirkeleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys csirkeleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: