Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 50 dkg többféle gyümölcs
- 2 tojás
- fél doboz tejföl
- 2 kanál liszt
- só
- tetszés szerint méz
- 5 evőkanál zabpehely
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A megtisztított, darabolt gyümölcsöket bő, sós vízben megfőzzük. Ha félig megfőttek, beleszórjuk a zabpelyhet, s tovább főzzük. Habarást csinálunk a tojássárgájával, tejföllel, liszttel és lassan a levesbe öntjük. ízlés szerint mézzel ízesítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, és a leves tetejére szaggatjuk. Pár perc múlva levesszük a tűzről. Hidegen tálaljuk, üvegtálban nagyon mutatós.
Hasonló receptek
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes