Almás-zabpelyhes kenyér
Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 5 dkg zabpehely
- 40 dkg rétesliszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 2 evőkanál méz
- kb. 1 dl víz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.
Hasonló receptek
Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Élesztőmentes kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes