Sóskaleves
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 60 dkg sóskalevél
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- só.
Elkészítés:
A sóskaleveleket alapos mosást követően megszabadítom a keményebb levélnyelektől, majd 15 percre beáztatom 2 deci sós vízbe. A tejjel együtt összeturmixolom, majd a tejföllel és a porcukorral ízesítem.
Hasonló receptek
Cukkinikrémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Hideg egreskrémleves kiwivel
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges karfiolleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes