Gombás - sajtos pulykamell
Hozzávalók:
- pulykamellfilé szeletek (személyenként kb. 3 szelet)
- gomba 1 kg
- 1 csomag márványsajtkrém
- 1 hagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- olaj (fokhagymással szeretem)
- vegeta
- bors
- kedvenc fűszereid
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket jól kiklopfolom, vegetával, borssal fűszerezem és az olajjal bepácolom 1 napra. A gombából, hagymával pörköltet készítek, paprika nélkül, szép szeletekre vágva. Közben a márványsajt-krémet kikeverem a tejföllel, és ezt a mártást összeforralom a gombapörkivel. - Másnap nagyon pici olajon megsütöm a natúrszelet mellfilét (lapáttal nyomogatom). Amikor mind két oldala megsül (ez nagyon hamar bekövetkezik), rá szedek a gombás mártásból, fedő alatt együtt melegszik és saját natúr salátámból szedek a tányérra, majd arra szedem ki ezt a husit. Nagyon finom, egyszerű - még ha leírva nem is annak néz ki. Frissen kell enni, annyit süss, amennyit megesztek
Hasonló receptek
Tárkonyos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos spenót (Lehme biszbanah)
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes