Gombás - sajtos pulykamell
Hozzávalók:
- pulykamellfilé szeletek (személyenként kb. 3 szelet)
- gomba 1 kg
- 1 csomag márványsajtkrém
- 1 hagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- olaj (fokhagymással szeretem)
- vegeta
- bors
- kedvenc fűszereid
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket jól kiklopfolom, vegetával, borssal fűszerezem és az olajjal bepácolom 1 napra. A gombából, hagymával pörköltet készítek, paprika nélkül, szép szeletekre vágva. Közben a márványsajt-krémet kikeverem a tejföllel, és ezt a mártást összeforralom a gombapörkivel. - Másnap nagyon pici olajon megsütöm a natúrszelet mellfilét (lapáttal nyomogatom). Amikor mind két oldala megsül (ez nagyon hamar bekövetkezik), rá szedek a gombás mártásból, fedő alatt együtt melegszik és saját natúr salátámból szedek a tányérra, majd arra szedem ki ezt a husit. Nagyon finom, egyszerű - még ha leírva nem is annak néz ki. Frissen kell enni, annyit süss, amennyit megesztek
Hasonló receptek
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Amerikai töltött csirke
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes