Zabpelyhes burgonyás kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
- 15 dkg héjában főtt és áttört burgonya
- 4 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.
Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A főtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfövő burgonyát használnak hozzá.)
Hasonló receptek
Sajtos zöldséges pita
Tésztaféle, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Káposztástészta
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes