Zabpelyhes burgonyás kenyér

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
  • 15 dkg héjában főtt és áttört burgonya
  • 4 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.

Elkészítés:

Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A főtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfövő burgonyát használnak hozzá.)

Hasonló receptek

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Túrós derelye zabkorpából

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: