Zabpelyhes burgonyás kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
- 15 dkg héjában főtt és áttört burgonya
- 4 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.
Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A főtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfövő burgonyát használnak hozzá.)
Hasonló receptek
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes