Modern zabos almás lepény
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál szójagranulátum
- 1,5 kg alma
- 10 dkg margarin
- 25-25 dkg zabkorpa és zabpehely
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg és gyömbér
- 20-30 dkg diétás sárgabarackdzsem
- 4-5 evőkanál mazsola és dió.
Elkészítés:
A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk. Ezalatt az almát megmossuk, kétharmadát lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel összekeverjük. A megpuhult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáadjuk, és az egyik citrom reszelt héjával meg a van. cukorral ízesítjük. Egyenletesen, enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk. A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabos tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lánggal (180 fokon) kb. 30 percig sütjük. Ezután megkenjük a dzsemmel, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük, és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 centis szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll.
Hasonló receptek
Vaníliás omlós sütemény
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Grízes piskóta gyümölccsel
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes