Túrós derelye zabkorpából

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabkorpa
  • 20 dkg szójatejpor
  • 1 tojás
  • édesítő
  • kevés víz#A töltelékhez: 10 dkg sovány túró
  • 1 tojássárgája
  • édesítőszer

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.

Hasonló receptek

Korpás házikenyér

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Stíriai metélt

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes

Sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: