Túrós derelye zabkorpából
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkorpa
- 20 dkg szójatejpor
- 1 tojás
- só
- édesítő
- kevés víz#A töltelékhez: 10 dkg sovány túró
- 1 tojássárgája
- édesítőszer
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Házi nudli eperlekvárral
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos - szakállas aprósüti
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Korpás házikenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes