Túrós derelye zabkorpából
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkorpa
- 20 dkg szójatejpor
- 1 tojás
- só
- édesítő
- kevés víz#A töltelékhez: 10 dkg sovány túró
- 1 tojássárgája
- édesítőszer
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-zöldséges tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes