Szilvás szelet
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 1/2 citrom leve
- 1. evőkanál citromlé
- 4 tojás
- 3-4 evőkanál édesítő
- 10 dkg zabkorpa
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg étkezési keményítő
- fahéj
- csipet só.
Elkészítés:
A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgát az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is belekeverjük. Utána az olajat, keményítőt, zabkorpát, csipet sót, citromlét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe és a tetejére rakjuk a szilvát, előmelegített sütőben megsütjük. 20-30 perc.
Hasonló receptek
Gyümölcs-terrine
Desszert, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Mogyorós barackos desszert
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Palacsinta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes