Sült spenót
Hozzávalók:
- 200 g f?tt sonka
- 900 g fagyasztott spenót
- 6 tojás
- 100 g parmezán (frissen reszelt)
- 10 púpos ev?kanál zabpehely
- 2 ev?kanál vaj
- 2 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió#A salátához: 3 nagyobb paradicsom
- 400 g mozzarella
- 5 ev?kanál olívaolaj
- 3 ev?kanál vörösborecet
- 1/2 csokor bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A főtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg a vajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és olvasszuk fel (közben kevergessük meg). A tojást a zabpehellyel és a parmezánnal verjük habosra, öntsük a spenótra és az egészet ízesítsük a fűszerekkel. Egy sütőlapot alaposan vajazzunk ki, szórjuk meg a zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát. Szórjunk a tetejére vajforgácsot és előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük kb. 30 percig. Közben mossuk meg a paradicsomot és a mozzarellával együtt szeleteljük fel. A paradicsom és mozzarellakarikákkal felváltva rakjunk körbe egy nagy tányért és 20 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Az öntethez keverjük össze az ecetet a sóval, majd apránként, folyamatos keverés mellett (habverővel) dolgozzuk hozzá az olajat. A sűrű mártással öntözzük meg a paradicsomot és a mozzarellát. Ha a spenót kissé kihűlt, daraboljuk fel. A salátával tálaljuk. Könnyű, olasz vörösbor illik hozzá.
Hasonló receptek
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes