Juhtúrós csőben sült brokkoli
Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- kb. 150g panírmorzsa
- kb. 80g bio zabkorpa csírával
- kb. 150g főzésre
- vagy 2 evőkanál olívaolaj
- 125g juhtúró
- 350g 12%-os tejföl (2 kis doboz)
- 350g joghurt (2 doboz)
- 2 csomag mozarella sajt (használhatunk helyette megfelelő tömegű reszelt fürtölt mozarellát is
- akkor sokkal pikánsabb lesz!)
- ízlés szerint só
- fehérbors.
Elkészítés:
A megmosott brokkolit közepes méretű rózsákra bontjuk, majd pároló edényben megpároljuk (kb. 30perc alatt). Ez alatt a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a panírmorzsát, a zabkorpát egy csipet sóval és pár perc alatt megpirítjuk, majd beleforgatjuk a megpárolt brokkolikat. (Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, mert keserű íze lesz!) Emellett a joghurtot, a tejfölt és a juhtúrót sűrű állagú lágy masszává elkeverjük, egy kevés fehérborssal ízesíthetjük. A juhtúró elég sós, így plusz sót nem tettem bele, de mindenki tehet hozzá kóstolás után a saját szája íze szerint. A morzsában megforgatott brokkolikat tűzálló tálba helyezzük és leöntjük a juhtúrós szósszal, tetejére pedig ráhelyezzük a vékonyra vágott mozzarella karikákat. Fontos, hogy a brokkolit ne pároljuk túl puhára, mert a morzsába forgatva szétesik! Előmelegített sütőben 180 fokon, grillezés légkeveréssel funkción 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Hasonló receptek
Paneer Korma
Vegetáriánus , Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Paradicsom gomba módra
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes