Juhtúrós csőben sült brokkoli

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • kb. 150g panírmorzsa
  • kb. 80g bio zabkorpa csírával
  • kb. 150g főzésre
  • vagy 2 evőkanál olívaolaj
  • 125g juhtúró
  • 350g 12%-os tejföl (2 kis doboz)
  • 350g joghurt (2 doboz)
  • 2 csomag mozarella sajt (használhatunk helyette megfelelő tömegű reszelt fürtölt mozarellát is
  • akkor sokkal pikánsabb lesz!)
  • ízlés szerint só
  • fehérbors.

Elkészítés:

A megmosott brokkolit közepes méretű rózsákra bontjuk, majd pároló edényben megpároljuk (kb. 30perc alatt). Ez alatt a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a panírmorzsát, a zabkorpát egy csipet sóval és pár perc alatt megpirítjuk, majd beleforgatjuk a megpárolt brokkolikat. (Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, mert keserű íze lesz!) Emellett a joghurtot, a tejfölt és a juhtúrót sűrű állagú lágy masszává elkeverjük, egy kevés fehérborssal ízesíthetjük. A juhtúró elég sós, így plusz sót nem tettem bele, de mindenki tehet hozzá kóstolás után a saját szája íze szerint. A morzsában megforgatott brokkolikat tűzálló tálba helyezzük és leöntjük a juhtúrós szósszal, tetejére pedig ráhelyezzük a vékonyra vágott mozzarella karikákat. Fontos, hogy a brokkolit ne pároljuk túl puhára, mert a morzsába forgatva szétesik! Előmelegített sütőben 180 fokon, grillezés légkeveréssel funkción 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Hasonló receptek

Paneer Korma

Vegetáriánus , Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Paradicsom gomba módra

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: