Fűszeres marhaegytál
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús (sovány)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 uborka
- 2 citrom
- 2 paprika (piros színű)
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- 2 dl tejszín
- bazsalikomlevelek
- só
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magos belsejét kikaparjuk és 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A citromokat negyedekre vágjuk. A húst felkockázzuk, majd a forró olajban megpirítjuk. Kivesszük, zsírjában az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a húskockákat és összekeverjük. Végül a citromdarabokat, az uborkaszeleteket és a paprikát is belekeverjük. Megsózzuk és lefedve, kislángon 1 óráig főzzük. Amikor kész, a húst és a zöldségeket kivesszük, a főzőlevet áttörjük és a tejszínnel simára keverjük. A paprikákat kidobjuk. A mártást a húsra öntjük. Bazsalikommal díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Csőben sült brokkoli sonkával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Chili mexikói bab
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes