Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 4 személyre: 25 dkg gyümölcs ízlés szerint
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 15 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál méz
- 2 zacskó habfixáló
- 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem és jól lehűtöm.
Hasonló receptek
Gofri kukorica- és rizslisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Almazselés pite
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sára torta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes