Csirkehúsos egytál
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1,25 dl fehérbor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál só
- 1/4 kiskanál bors
- 1 kiskanál töröttpaprika
- 1 doboz konzervkukorica (280 g)
- 4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra. Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk. Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt és együtt főzzük. Ízesítjük és tálaljuk. Vajon forgatott rizs vagy bagette illik hozzá.
Hasonló receptek
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Bami goreng
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes