Csirkehúsos egytál
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1,25 dl fehérbor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál só
- 1/4 kiskanál bors
- 1 kiskanál töröttpaprika
- 1 doboz konzervkukorica (280 g)
- 4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra. Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk. Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt és együtt főzzük. Ízesítjük és tálaljuk. Vajon forgatott rizs vagy bagette illik hozzá.
Hasonló receptek
Vidámfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes