Juhsajtsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sós juhsajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25-30 dkg kemény
- apró paradicsom
- 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
- 3 dl tejföl
- fél citrom leve
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál szardellapaszta
- salátalevelek
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- kevés só
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet és félórányi hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.
Hasonló receptek
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Spirál- tésztás, sajtos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halsaláta 1.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes