Csirkés paella
Hozzávalók:
- 1 közepes csirke (kb. 1 kg)
- 35 dkg rizs
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsompaprika
- 7 dl tyúkhúsleves (lehet leveskockából is)
- 1 kávéskanál pirospaprika/paradicsompüré
- 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál porított sáfrány
- csipetnyi kakukkfű
- 2 babérlevél
- törött bors
- só
Elkészítés:
Nagyobb lábasban vagy serpenyőben (lehet akár bográcsban is) megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük a húslevessel, babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, akkor pótolni kell kevés húslevessel vagy meleg vízzel. Nem szabad annyira megfőzni, mint a mi rizses csirkénket! Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. A lábasban / serpenyőben adjuk az asztalra citromkarikával díszítve és vágott petrezselyemmel meghintve. A spanyolok citromlevet is nyomnak rá.
Hasonló receptek
Pikáns rakott egytál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rostban dús tál
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Saláta füstölt pisztránggal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes