Zabkorpás muffin
Hozzávalók:
- 2 csomag zabkorpa
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 2dl tej
- 2dl szűrt almalé
- 1 apróra vágott alma
- 1dl méz
- 0,5dl olaj
- fél csomag tortadara
Elkészítés:
A muffinformákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük. A diót durvára vágjuk, az almát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd félig a muffinformákba kanalazzuk. Állni hagyjuk 5-10 percig a formákban, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa, addig a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Hasonló receptek
Tökmagos-burgonyás zsemlék
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Csiburéki
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borkrémes mazsolás sült tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes