Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Hozzávalók:
- 2 adaghoz: 2 szelet csirkemell
- 3-4 csirkemáj
- 2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa
- 1 tojás
- egy kis fej vöröshagyma fele
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szelet paradicsom
- 5 dkg mozzarella
- reszelt trappista a szóráshoz
- olívaolaj
- só
- bors
- majoránna vagy kakukkfű
Elkészítés:
A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük. A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük és a májhoz öntjük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk. Belekeverjük a zabkorpát és -pelyhet. Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát és ne legyen folyós. Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük. Ha máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk. A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket és a reszelt sajttal meghintjük. 190-200 fokos sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes