Csirkegombóc
Hozzávalók:
- 200 g főtt csirkehús
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- só
- 2 evőkanál zabpehely (20g)
Elkészítés:
A csirkehúst bőröstől megdaráljuk, elkeverjük a tojássárgájával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a felvert tojást könnyedén belekeverjük. 4 gombócot formázunk. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
Hasonló receptek
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Hawai csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes