Diós almasaláta
Hozzávalók:
- (4 személyre)
- 2 savanykás
- aromás alma
- egy kemény fej saláta
- 1 nagy narancs
- 10 dkg durvára vágott dióbél
- 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
- 1 dl majonéz
- 2 dl sűrű tejföl
- 1 teáskanálnyi mustár
- ízlés szerint só és törött bors
Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.
Hasonló receptek
Parmezános mártás
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós sajtos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Amerikai gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes