Lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg paradicsom
  • 80 dkg zöldpaprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. Az olajhoz adjuk a szalonnát és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, megsózzuk és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínálhatjuk. Üthetünk bele személyenként 1-2 tojást is.

Hasonló receptek

Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tejszínes spagetti

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejszínes spagetti

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: