Lecsó
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg paradicsom
- 80 dkg zöldpaprika
- 2 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. Az olajhoz adjuk a szalonnát és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, megsózzuk és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínálhatjuk. Üthetünk bele személyenként 1-2 tojást is.
Hasonló receptek
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött paprika
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Fogyókúrás rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes