Lecsó
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg paradicsom
- 80 dkg zöldpaprika
- 2 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. Az olajhoz adjuk a szalonnát és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, megsózzuk és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínálhatjuk. Üthetünk bele személyenként 1-2 tojást is.
Hasonló receptek
Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes