Diós zabpehelykása
Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- 2 csipet tengeri só
- 1 csésze mazsola
- 1 csésze dió durvára vágva
- 2 alma egészben.
Elkészítés:
A zabpelyhet 3x-os mennyiségű vízben sóval együtt főzzük. Beletesszük a mazsolát, a diót, együtt kevergetjük 15-20 percig. A tűzről levéve fedő alatt tartjuk 5-10 percig. Tálalás előtt belekockázzuk az almát héjastul. Tálkákban kínáljuk.
Hasonló receptek
Házi sajt, II.
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Hajdina cipócska
, Könnyű
Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Juhsajt házilag
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes