Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- csipetnyi só
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 alma
- (2 sárgarépa)
- 15 dkg durvára vágott dió
- 0,8 dl frissen facsart narancslé
- reszelt narancshéj
Elkészítés:
Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát). Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.
Hasonló receptek
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Kuglóf
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes