Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- csipetnyi só
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 alma
- (2 sárgarépa)
- 15 dkg durvára vágott dió
- 0,8 dl frissen facsart narancslé
- reszelt narancshéj
Elkészítés:
Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát). Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.
Hasonló receptek
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szilvás szelet
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bögrés mákos
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes