Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • csipetnyi só
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 alma
  • (2 sárgarépa)
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 0,8 dl frissen facsart narancslé
  • reszelt narancshéj

Elkészítés:

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát). Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.

Hasonló receptek

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Kuglóf

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: