Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 ek só
- pici bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás sárgája
- szezámmag
- lenmag
- mák
- tökmag
- napraforgómag
- Krémhez: 1 érett avokádó
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 kiskanál citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 főtt tojás
- csipet só
- bors
Elkészítés:
A lisztet, a sót, borsot, összenyomott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi me-leg vizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Miután szépen kidolgoztuk a tésztát, 30 percet pihentet-jük. Utána kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakúra feldaraboljuk. A tetejét megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. Tepsiben 180°C-on kb. 15 percig sütjük. Az avokádót szétnyomkodjuk villával, és meglocsoljuk citromlével. A tojást szintén szétnyomkodjuk. Olajon picit megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát, és az összes hozzávalót egy tálban krémesre keverjük. A ropogós magvassal mártogatjuk. Különleges összeállítású, vendégváró falatok. Természetesen a magvas háromszögek fogyaszthatók krém nélkül is. A teljes kiőrlésű liszt, és a magvak sok értékes tápanyagot tartalmaznak. Az érett avokadó összetétele is kedvezőbb, mintha majonézt használtunk volna.
Hasonló receptek
Zöldséges hidegtál
Előétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vörös káposzta almával és dióval
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes