Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tönkölybúzaliszt
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, törjük össze és hűtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemű tésztává és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fűszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra és díszítsük a bazsalikomlevéllel.

Hasonló receptek

Krokett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós Lapcsánka

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Almamártás

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: