Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 tojás
- őrölt bors
- só
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál tönkölybúzaliszt
- 1 dl olívaolaj
- 4 paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, törjük össze és hűtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemű tésztává és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fűszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra és díszítsük a bazsalikomlevéllel.
Hasonló receptek
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült angolzeller
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rizs
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes