Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 tojás
- őrölt bors
- só
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál tönkölybúzaliszt
- 1 dl olívaolaj
- 4 paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, törjük össze és hűtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemű tésztává és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fűszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra és díszítsük a bazsalikomlevéllel.
Hasonló receptek
Diétás burgonyapüré
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos burgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes