Sajttorta
Hozzávalók:
- Tésztaburok
- 125 g vaj
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg kekszmorzsa
- töltelék
- 25 dkg túró
- 40 dkg tejszínes krémsajt
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 1 tejföl
- tetszőleges belevalók: mazsola
- fahéj
- aszalt vagy friss gyümölcsök
- reszelt narancs- vagy citromhéj
- tejföl helyett gyümölcsnektár
Elkészítés:
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Hasonló receptek
Mozart-golyó
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fahéjas szívek
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes