Sajttorta
Hozzávalók:
- Tésztaburok
- 125 g vaj
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg kekszmorzsa
- töltelék
- 25 dkg túró
- 40 dkg tejszínes krémsajt
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 1 tejföl
- tetszőleges belevalók: mazsola
- fahéj
- aszalt vagy friss gyümölcsök
- reszelt narancs- vagy citromhéj
- tejföl helyett gyümölcsnektár
Elkészítés:
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Hasonló receptek
Gyömbéres sütemény
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Bögrés mákos
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Forró körtetorta
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes