Sajtos-zöldséges tészta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dkg parmezán sajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg száraztészta (orsó)
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál liszt
- 1 dl tejszín
- 0,5 dl húsleves (kockából)
- 2 paradicsom
- só
- bors
- kurkuma
Elkészítés:
A tésztát sós, kurkumás, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük. A mártáshoz a finomra vágott vöröshagymát vajban lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Liszttel megszórjuk, kicsit megfuttatjuk benne. Felöntjük tejszínnel és a levessel, összeforraljuk. A reszelt sajtokat elkeverjük benne, hozzáadjuk a csíkokra vágott paradicsomot. Végül összekeverjük a mártást a tésztával és az egészben felvert tojásokkal. Az összedolgozott masszát tűzálló tálba rakjuk és sütőben 180 ´C-on 10-15 perc alatt összesütjük.
Hasonló receptek
Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel
Tésztaféle, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Müzliszelet
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes