Sajtos bolyhocska
Hozzávalók:
- A tésztához: 20 dkg finomliszt
- 6 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 1 mokkáskanál só
- 1-2 evőkanál tejföl#A tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje#A tepsi kikenéséhez:vaj#A krémhez: 7 dkg margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejföl
- só
- az oldalára:5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán késfok-kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a legkisebb (2, 5 centis) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Miután 2-3 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, mert fontos, hogy szép világos maradjon. Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele. Végül oldalukat, ahol a krém látszik, reszelt sajtba forgatjuk. A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk.
Hasonló receptek
Káposztás sztrapacska
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borkrémes mazsolás sült tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes