Sajtos bolyhocska

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 20 dkg finomliszt
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 1-2 evőkanál tejföl#A tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje#A tepsi kikenéséhez:vaj#A krémhez: 7 dkg margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • az oldalára:5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán késfok-kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a legkisebb (2, 5 centis) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Miután 2-3 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, mert fontos, hogy szép világos maradjon. Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele. Végül oldalukat, ahol a krém látszik, reszelt sajtba forgatjuk. A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk.

Hasonló receptek

Sajttekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemájas Palacsinta

Tésztaféle, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: