Sajtos bolyhocska
Hozzávalók:
- A tésztához: 20 dkg finomliszt
- 6 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 1 mokkáskanál só
- 1-2 evőkanál tejföl#A tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje#A tepsi kikenéséhez:vaj#A krémhez: 7 dkg margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejföl
- só
- az oldalára:5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán késfok-kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a legkisebb (2, 5 centis) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Miután 2-3 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, mert fontos, hogy szép világos maradjon. Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele. Végül oldalukat, ahol a krém látszik, reszelt sajtba forgatjuk. A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk.
Hasonló receptek
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemájas Palacsinta
Tésztaféle, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes