Csülkös bab hurkával
Hozzávalók:
- 35 dkg csülök
- 50 dkg bab (fehér)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál véreshurka
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 csipős paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- sáfrány
- só
Elkészítés:
A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkező habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tűzről és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belőle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát és petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Spenótos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Legegyszerűbb rakott karfiol
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes