Csülkös bab hurkával
Hozzávalók:
- 35 dkg csülök
- 50 dkg bab (fehér)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál véreshurka
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 csipős paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- sáfrány
- só
Elkészítés:
A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkező habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tűzről és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belőle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát és petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spárgafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkolis quiche
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes