Csülkös bab hurkával
Hozzávalók:
- 35 dkg csülök
- 50 dkg bab (fehér)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál véreshurka
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 csipős paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- sáfrány
- só
Elkészítés:
A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkező habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tűzről és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belőle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát és petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-sonkás omlett
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csomagolt csirke
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes