Csülkös bab hurkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 35 dkg csülök
  • 50 dkg bab (fehér)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál véreshurka
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 1 csipős paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • sáfrány

Elkészítés:

A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkező habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tűzről és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belőle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát és petrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Spenót

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csirkemáj tejben párolva

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zabpelyhes töltött karalábé

Egytálétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: