Lasagne bolognai módra
Hozzávalók:
- 40 dkg lasagne tészta (készen vásárolt
- előhűtött)
- 2 kisebb fej hagyma
- 60 dkg darált hús
- 40 dkg friss paradicsom vagy sűrített (tetra pack-os)
- 1 kisebb zöldpaprika
- só
- bors
- oregánó
- pirospaprika
- olaj
- 20 dkg mozzarella vagy trappista sajt#A besamel mártáshoz: 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 6 dl tej
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst, az oreganót és fehéredésig pirítjuk a hagymán, majd megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az összedarabolt zöldpaprikát és a sűrített paradicsomot (ha friss paradicsomból készítjük, forrázzuk le a paradicsomokat, a héját húzzuk le és aprítsuk a húsra). Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük készre. Ügyeljünk rá, hogy a levét pótoljuk, ha elforrja, mert akkor lesz finom szaftos, ha bő lével készítjük, ugyanis a tésztának is meg kell puhulnia! Amíg a bolognai alap fő, készítsük el a besamel mártást. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük és folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük (6 dl tejből a szokásosnál kicsit hígabb mártást kapunk, de a tészta sülés közben felveszi!). Egy közepes tepsit kiolajozunk és lerakosgatunk egy sor lasagne tésztát. Megkenjük besamel mártással, egyenletesen beterítjük a raguval is, majd ismét tészta következik. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávaló el nem fogy, lényeg hogy a tetején tészta legyen, amire még jut besamel. Erre reszeljük rá a sajtot és mehet a sütőbe. Közepes tűzön sütjük, amíg a sajt nem kezd pirulni a tetején.
Hasonló receptek
Muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos zöldséges pita
Tésztaféle, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes