Köményes sósrúd
Hozzávalók:
- 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
- 120 g margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 csapott teáskanál só
- 2 csapott teáskanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
- 100 cm3 tej vagy víz
- 1 db tojás
- megkenni a tészta tetejét
- köménymag
- megszórni a tészta tetejét.
Elkészítés:
A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint és beleszórjuk a sütőport, sót, és az őrölt köményt. Ehhez adjuk, a tejfölt és a tejet, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztából cipót formálunk, melyeket 10-20 percig pihentetünk. A nyújtást követően felvágjuk, a tészta tetejét a kikevert teljes tojással megkenjük és megszórjuk egész köménymaggal. 180-220°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Almás-zabpelyhes kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Graham keksz
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes