Köményes sósrúd
Hozzávalók:
- 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
- 120 g margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 csapott teáskanál só
- 2 csapott teáskanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
- 100 cm3 tej vagy víz
- 1 db tojás
- megkenni a tészta tetejét
- köménymag
- megszórni a tészta tetejét.
Elkészítés:
A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint és beleszórjuk a sütőport, sót, és az őrölt köményt. Ehhez adjuk, a tejfölt és a tejet, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztából cipót formálunk, melyeket 10-20 percig pihentetünk. A nyújtást követően felvágjuk, a tészta tetejét a kikevert teljes tojással megkenjük és megszórjuk egész köménymaggal. 180-220°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Borkrémes mazsolás sült tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes
Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Kürtőskalács
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes