Spenótos-rákos torta

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss
  • leforrázott spenót (mélyhűtött is lehet)
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 20 dkg garnélarák
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 15 dkg reszelt ementáli
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy kerek tortaformát. Alját szurkáljuk meg villával, majd hintsük meg liszttel. A garnélarákot olvasszuk ki vagy ha friss, enyhén sós vízben forraljuk két percig, szűrjük le. A leforrázott és leszűrt spenótot aprítsuk össze késsel, keverjük össze a joghurttal, a garnélarákkal és a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a keveréket a tésztára. Szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben 250 fokon 30 percig süssük. Az ínyencebbek felcserélhetik a joghurtot egy felvert tojással és egy kevés tejszínnel: krémesebb, lágyabb lesz.

Hasonló receptek

Sajtos-húsos párnácskák

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás - májas göngyölt pulykamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: