Spenótos-rákos torta
Hozzávalók:
- 50 dkg friss
- leforrázott spenót (mélyhűtött is lehet)
- 1 pohár natúr joghurt
- 20 dkg garnélarák
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
- 15 dkg reszelt ementáli
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy kerek tortaformát. Alját szurkáljuk meg villával, majd hintsük meg liszttel. A garnélarákot olvasszuk ki vagy ha friss, enyhén sós vízben forraljuk két percig, szűrjük le. A leforrázott és leszűrt spenótot aprítsuk össze késsel, keverjük össze a joghurttal, a garnélarákkal és a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a keveréket a tésztára. Szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben 250 fokon 30 percig süssük. Az ínyencebbek felcserélhetik a joghurtot egy felvert tojással és egy kevés tejszínnel: krémesebb, lágyabb lesz.
Hasonló receptek
Sajtos-húsos párnácskák
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás - májas göngyölt pulykamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes