Spenótos-rákos torta
Hozzávalók:
- 50 dkg friss
- leforrázott spenót (mélyhűtött is lehet)
- 1 pohár natúr joghurt
- 20 dkg garnélarák
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
- 15 dkg reszelt ementáli
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy kerek tortaformát. Alját szurkáljuk meg villával, majd hintsük meg liszttel. A garnélarákot olvasszuk ki vagy ha friss, enyhén sós vízben forraljuk két percig, szűrjük le. A leforrázott és leszűrt spenótot aprítsuk össze késsel, keverjük össze a joghurttal, a garnélarákkal és a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a keveréket a tésztára. Szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben 250 fokon 30 percig süssük. Az ínyencebbek felcserélhetik a joghurtot egy felvert tojással és egy kevés tejszínnel: krémesebb, lágyabb lesz.
Hasonló receptek
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény