Barackos papucs
Hozzávalók:
- 1.15 kg hajtogatott éleszt?s tészta
- 35 dkg (20 fél szem) sárgabarack
- 5 dkg dió
- 1 tojás
- nyújtáshoz 5 dkg liszt
Elkészítés:
A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, süt?lemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) süt?ben szép világosra sütjük.
Hasonló receptek
Téli gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Répatorta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes