Grillezett köményes sertéstarja
Hozzávalók:
- 4 szelet ujjnyi vastag sertéstarja
- köményes-mustáros pác#A körethez: 4 adag grillen sült cukkini
- csiperke
- lila hagyma és póréhagyma
- köményes-mustáros pác
- 1 evőkanál mustár
- 1,5 dl olaj
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 újhagyma
Elkészítés:
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzeleteket tegyük edénybe, fóliával fedjük le és egy éjszakára rakjuk hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap, ha a tarjaszeleteken túl sok pác, húzzuk le róluk és a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Köretnek grillen sült cukkini szeleteket, félbevágott csiperkét, lilahagyma-szeleteket és póréhagymát tálaljunk mellé. #Köményes-mustáros pác: A mustárt tegyük keverőedénybe, majd kevergetve öntsük hozzá az olajat, szórjuk bele a sót, a borsot, a köményt, az apróra vágott lila hagymát és a vékony karikákra szeletelt újhagymát. Az egészet jól keverjük össze és már pácolhatjuk is vele a sertéstarját. A pác javasolt eltarthatósága 4-5 nap hűtőben.
Hasonló receptek
Töltött burgonya májjal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsommártásos tagliatelle
Egytálétel, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karalábé főzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes