Grillezett köményes sertéstarja
Hozzávalók:
- 4 szelet ujjnyi vastag sertéstarja
- köményes-mustáros pác#A körethez: 4 adag grillen sült cukkini
- csiperke
- lila hagyma és póréhagyma
- köményes-mustáros pác
- 1 evőkanál mustár
- 1,5 dl olaj
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 újhagyma
Elkészítés:
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzeleteket tegyük edénybe, fóliával fedjük le és egy éjszakára rakjuk hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap, ha a tarjaszeleteken túl sok pác, húzzuk le róluk és a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Köretnek grillen sült cukkini szeleteket, félbevágott csiperkét, lilahagyma-szeleteket és póréhagymát tálaljunk mellé. #Köményes-mustáros pác: A mustárt tegyük keverőedénybe, majd kevergetve öntsük hozzá az olajat, szórjuk bele a sót, a borsot, a köményt, az apróra vágott lila hagymát és a vékony karikákra szeletelt újhagymát. Az egészet jól keverjük össze és már pácolhatjuk is vele a sertéstarját. A pác javasolt eltarthatósága 4-5 nap hűtőben.
Hasonló receptek
Sárgarépacsók
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Vidámfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes