Gibannyica (szerb rétes)
Hozzávalók:
- fél kg réteslap
- fél kg túró
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 6 tojás
- 1,5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj a tészta tetejére és aljára
Elkészítés:
A réteslapból kettőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapot letesszük a tepsi aljára, belesimítjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkenjük olajjal, megszurkáljuk tűvel és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjük 175 fokra és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk. #Megjegyzés: A tépkedés egy kicsit sokáig tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő.
Hasonló receptek
Amerikai fánk
Tésztaféle, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kalács (alaprecept)
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Tejfölös-sajtos lángos (tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes