Töltött barack leveles tésztában sütve

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 6 kemény őszibarack
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg barna cukor
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg marcipán
  • 4 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg darált babapiskóta
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az őszibarackokat lobogó vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd hideg vízbe szedjük és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk és a magot eltávolítjuk. Az aszalt sárgabarackot összevagdaljuk. A vajat felforrósítjuk, karamellizáljuk rajta a barna cukrot és megforgatjuk benne a barackokat. A tejszínbe belereszeljük a marcipánt, beletesszük a lekvárt és kíméletesen, folytonos kevergetés mellett összefőzzük, amíg a marcipán felolvad. Levesszük a tűzről és beletesszük az apróra összevágott sárgabarackot. Félretesszük hűlni. Amikor kihűlt a massza, annyi darált babapiskótát teszünk bele, hogy formálható masszát kapjunk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett lapon 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a leveles tésztát, 12 kockára vágjuk és megkenjük tojással. Minden tészta közepére teszünk egy barackot, a mag helyére tesszük a tölteléket és a tésztát összecsípjük a tetején. Megkenjük tojással és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor letelt az idő, kivesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a szezámmaggal és visszatesszük még 15 percre. A sütőből kivéve melegen, de hidegen is fogyasztható.

Hasonló receptek

Almás palacsinta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Mogyorómentes

Kapucinus rizskuglóf

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Habos őszibaracklepény

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: