Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg laskagomba
  • 2 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 4 pár virsli
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma bors
  • 1-2 evőkanál
  • vegeta
  • 1 pohár víz

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk. A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.) A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük. Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk. A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük és mennyei ételünket addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt

Hasonló receptek

Saláta füstölt pisztránggal

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ínyenc sajtos egytál

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Savoyai csőben sült burgonya

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: