Pulykás lasagne
Hozzávalók:
- olaj
- 45 dkg darált
- sovány pulykahús
- 2 üveg 70 dkg-os marinara tésztaszósz
- 1 csésze reszelt
- sovány mozzarella sajt
- 40 dkg zsírszegény ricotta túró
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1 tojás enyhén felverve
- 1/4 csésze friss petrezselyem
- apróra összevágva
- 12 főzés nélkül kész
- lasagna tésztalap
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra. Egy 32x22x5 cm-es tepsit kiolajozunk.Egy nagy serpenyőben középerős lángon süssük barnára a pulykát.A felesleges zsírt öntsük le.Vegyük közepesre a lángot és adjuk hozzá a tészta-szószt. 5 percig főzzük.Egy közepes tálban összekeverjük a 10 dkg mozzarella sajtot, a ricottát, parmezán sajtot, tojást és petrezselymet.20 dkg tésztaszószt egyenletesen oszlassunk el a tepsi alján. A tésztalapokat egymás mellé helyezve tegyük a szószra úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.1/4 csésze sajt keveréket kenjük a tésztára.Ismételjük meg a tésztaszósz, lasagnalap, sajt keverék réteget még kétszer.A tetejére a megmaradt 3 tésztalap és 1 csésze tésztaszósz kerüljön. Takarjuk le fóliával és 25 percig süssük. Vegyük le a fóliát és a tetejére szórjuk meg a kimaradt mozzarella sajttal, majd süssük további 25 percig, hogy a sajt aranybarnára süljön.
Hasonló receptek
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós reform pogácsa-egyszerű
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás sztrapacska
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes