Spenótos-zsályás metélt

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg spenótpüré (mirelit)
  • 40 dkg metélt tészta
  • 10 dkg ricotta sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 8 zsályalevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zsályát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajban aranyszínűre, ropogósra pirítjuk. A darabkákat kivesszük és a spenótot a zsiradékban lefedve 20 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, de vigyázzunk, ne áztassuk el! Amikor a spenót felolvadt, állandóan kevergetve még 5 percig forraljuk, hogy minden lé elfőjön belőle. A ricottát sóval, borssal, a sült fokhagyma- és zsályadarabokkal habosra keverjük, majd a spenóthoz adjuk, végül az egészet a tésztára öntjük. Kivajazott jénai tálba öntjük a masszát, a mozzarellával megszórjuk és forró sütőben átsütjük. Zsályalevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: