Sajttekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg eidami vagy trappista sajt
- 3 főtt tojás
- 30 dkg párizsi vagy sonka
- 1 doboz medve (mackó) sajt
- 1 kisebb fej hagyma
- 20 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Hasonló receptek
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Lasagne bolognai módra
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött kifli
Tésztaféle, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes