Sajttekercs

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg eidami vagy trappista sajt
  • 3 főtt tojás
  • 30 dkg párizsi vagy sonka
  • 1 doboz medve (mackó) sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 20 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

Hasonló receptek

Zöldséges sült tészta /gluténmentes/

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós reform pogácsa-egyszerű

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos túrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: