Tejszínes-gombás penne

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • bors
  • oregánó
  • 10 dkg chedar sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát és a gombát felszeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt sonkát és a gombát. Hozzáadjuk az 5 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük sok oreganóval. Kevés vizet öntünk rá és kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a reszelt parmezánt és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt tésztával. Kivajazunk egy tűzálló tálat beleterítjük a szószos tésztát, tetejére reszeljük a cheddar sajtot és pár percre a sütőbe tesszük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.

Hasonló receptek

Sajtos rudak

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött kifli

Tésztaféle, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Görög lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: