Sajtos táskácskák
Hozzávalók:
- 4 személyre: 50 dkg pizzatészta
- 15 dkg ricotta sajt
- 15 dkg parmezán sajt
- 15 dkg juhsajt
- 3 szárított paradicsom
- 2 evőkanál fekete olívabogyó
- fél csokor snidling
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát oszd négy egyforma részre, majd lisztezett deszkán nyújtsd fél centiméteres vastagságúra. A sajtokat reszeld meg, a szárított paradicsomot vágd apróra és keverd össze. Add hozzá a felszeletelt olívabogyót, az apróra vágott snidlinget, gyúrd egyneművé, majd oszd négy részre. Tetejüket hintsd meg sóval, őrölt borssal. A tészta széleit kend meg tojásokkal, négyfelől hajtsd a krémre, majd helyezd sütőlemezre. Tetejüket kend le olívaolajjal, szórd megreszelt parmezán sajttal, majd forró sütőben, 240 fokon, negyed órán át süsd.
Hasonló receptek
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sajtos rudak
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós galuska
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes