Sajtos-zöldséges lasagne
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 5 dl paradicsommártás
- 6 db paradicsom
- 2 db cukkini
- 40 dkg ementáli sajt
- Lasagne tészta
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál bazsalikom
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Serpenyőben melegítsük fel a paradicsommártást, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat és a cukkinit, ízesítsük a bazsalikommal. Közepes tűzön addig főzzük, amíg a cukkinik megpuhulnak. Reszeljük le az ementáli sajtot, picit borsozzuk meg. A lasagne tésztát forró sós vízben főzzük meg az utasítás szerint, majd csepegtessük le. Egy sütőtálat olajjal kenjük ki, és az aljába helyezzünk egy réteg lasagne lapot. A reszelt sajt egyharmadát szórjuk rá, majd a paradicsommártásból is rétegezzünk egy sort. Erre következik még egy réteg tészta, majd sajt, és paradicsommártás. Végül egy harmadik réteg tészta. A maradék sajtot és paradicsommártást keverjük össze, így tegyük a harmadik sor tészta tetejére. Előmelegített sütőben 190 °C-on süssük körülbelül 10 percig. Tálaláskor reszelt parmezánnal kínáljuk.
Hasonló receptek
Tőkehal pikáns paradicsommártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Főétel, Nehéz
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hús
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes