Sajtos-zöldséges lasagne
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 5 dl paradicsommártás
- 6 db paradicsom
- 2 db cukkini
- 40 dkg ementáli sajt
- Lasagne tészta
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál bazsalikom
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Serpenyőben melegítsük fel a paradicsommártást, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat és a cukkinit, ízesítsük a bazsalikommal. Közepes tűzön addig főzzük, amíg a cukkinik megpuhulnak. Reszeljük le az ementáli sajtot, picit borsozzuk meg. A lasagne tésztát forró sós vízben főzzük meg az utasítás szerint, majd csepegtessük le. Egy sütőtálat olajjal kenjük ki, és az aljába helyezzünk egy réteg lasagne lapot. A reszelt sajt egyharmadát szórjuk rá, majd a paradicsommártásból is rétegezzünk egy sort. Erre következik még egy réteg tészta, majd sajt, és paradicsommártás. Végül egy harmadik réteg tészta. A maradék sajtot és paradicsommártást keverjük össze, így tegyük a harmadik sor tészta tetejére. Előmelegített sütőben 190 °C-on süssük körülbelül 10 percig. Tálaláskor reszelt parmezánnal kínáljuk.
Hasonló receptek
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott burgonya hallal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes