Zöldséges pulykacsíkok wokban
Hozzávalók:
- 2 közepes fej hagyma
- 25 dkg sárgarépa
- 10 dkg sampinyon gomba
- 25 dkg cukkini/kígyóuborka
- 50 dkg pulykamellfilé
- 2+3 evőkanál olaj
- 3 zöldségleveskocka
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a sárgarépát előbb szeletekre gyaluljuk, majd kissé rézsútosan gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A cukkinit / uborkát megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd hámozatlanul, hosszanti irányban elnegyedeljük és felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékonyan felszeleteljük és 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. Wokban / mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Két részletben beledobjuk a húst, folyamatosan keverve, erős tűzön megpirítjuk, majd kivesszük a sütőedényből és félretesszük. A húslét elpárologtatjuk, a sütőedénybe öntjük a maradék 3 evőkanál olajat és továbbra is erős tűzön felhevítjük. Rádobjuk a hagymát, 1 percig fonnyasztjuk, aztán hozzáadjuk a sárgarépát, majd 3 perc múlva a cukkinit / uborkát és gombát. Folyamatosan kevergetve az egészet újabb 3 percig pirítjuk. Felöntjük 1, 5 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, lefedjük és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a húst, összeforrósítjuk és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Kétsajtos rizottó
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges marhahús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes